Novice

III. Kolo Jezerske lige

Vreme nam je nažalost odpihnilo II. kolo. Odpovedanih kol žal ne moremo premikati na druge termine, Smo pa včeraj uspešno zaključili III.kolo Jezerske lige pod pokroviteljstvom Microcop d.o.o. Včeraj se je ponovno sestavilo vse kot mora biti. Število udeležencev se povečuje, odlična družba, prekrasno igrišče, odlična hrana in postrežba.
Naslednji turnir je 23.05.2024., Vljudno vabljeni.
Hvala pokrovitelju Microcop d.o.o., igrišču Royal Bled in Mirku Kunšiču za fotografije.

I.kolo Jezerske lige

Danes smo v prelepem in odlično pripravljenem Jezerskem igrišču Royal Bled zaključili 1. kolo od 13. kol. Kot vam je verjetno že poznano letos ligo igramo dvakrat mesečno ob četrtih popoldan na 9. luknjah.

Danes se nas je zbralo 16 igralk in igralcev. Zmagovalcev po vsakem kolu ne objavljamo, pa vendar je danes Mija Oblak odigrala 16 bruto točk ( 40 neto točk ) in je s tem postala današnja zmagovalka.

Iskrene čestitke zmagovalki in vsem udeležencem za udeležbo in prijetno druženje.

Po končanem turnirju smo prekrižali vilice in nože v Restavraciji 9, pod pokroviteljstvom Vindico. d.o.o. na odličnem meniju, ki ga je pripravil šef Mirko.

Hvala celotni ekipi igrišča Royal Bled, pokrovitelju Vindico d.o.o. in Mirku Kunšiču za fotografije.

Naslednje kolo igramo 25.04.2024, vabljeni vsi, tudi igralci drugih klubov.

JEZERSKA LIGA 2024

Spoštovane članice, člani,

Pričakali smo odprtje igrišča in s tem pričenjamo tudi z našimi aktivnostmi na igrišču Royal Bled.  Kot smo vas predhodno že obvestili bomo tudi v letošnjem letu organizirali Jezersko ligo 2024, ki se bo igrala za HI. (HCP). Sprememba je v tem, da se bo v letošnjem letu  Jezersko ligo igralo  le ob četrtkih v popoldanskih urah na 9 luknjah. Predvideno je, da se bo igralo dvakrat v mesecu. V mesecu oktobru je predviden družabni zaključni Texas scramble turnir. Pare bomo tako kot lansko leto izžrebali med prijavljenimi igralci.

Za vsako kolo boste obveščeni  preko elektronske pošte. Prosimo vas, da boste upoštevali način in čas prijave.

Veselimo se pričetka in druženja skozi celotno sezono.

Jezerska liga Team

Zaključena Skupščina GK Bled

Danes smo se člani GK Bled zbrali na redni Skupščini kluba v hotelu Krek v Lescah. Potrdili smo vsa poročila o delu za leto 2023 in soglasno sprejeli predloge aktivnosti za leto 2024. To leto bo po dejavnosti malo bolj dinamično od preteklega leta. Ker bomo v naslednjem letu praznovali 50. jubilejno leto kluba, bodo določene aktivnosti stekle že v letošnjem letu.

Vabljeni, da se nam pridružite. …

Hvala Mirku za fotografije

VABILO NA SKUPŠČINO GK BLED

Spoštovane članice in člani,

vljudno vabljeni na skupščino GK Bled, ki bo potekala v sredo, dne 20.03.2024 s pričetkom ob 18.00 uri v hotelu Krek v III. nadstropju.

Po skupščini bomo druženje nadalejvali v restavraciji hotela.

V priponki vam posredujemo Vabilo in gradivo za skupščino.

Veselimo se srečanja z vami!

ZAKLJUČEK ZIMSKE INDOOR JEZERSKE LIGE

Na pobudo našega člana Livrin Zlatka smo v mesecu januarju in februarja odigrali Zimsko Indoor Jezersko ligo (ZIJL). Kot je že razvidno iz naslova, smo ligo odigrali v Indoor centru Ljubljana, ki ga vodita naša člana Mija in Aleš Oblak.

Ligo smo igrali na štirih različnih igriščih. Za končni rezultat so štela tri najboljša odigrana kola. ZIJL je odigralo 13. igralk in igralcev.

Danes smo ZIJL zaključili z igranjem družabnega Texas scrambla. Odigralo nas je 8 igralk in igralcev razrvrščeni po žrebu v ekipo A in ekipo B. Po odigranih 18 luknjah je bil rezultat izenačen +1. Da smo prišli do zmagovalca smo se pomerili v kratki igri na dolžini 93m ( igranje na otok). Vsak igralec je odigral po tri žogice. Najbljižje zastavici ( 2, 5m) je udaril Aleš Oblak, ki je kot kapetan ekipe B svoji ekipi prinesel zmago.

Sledila je podelitev nagrad za današnji Texas scramble. Praktičen nagrade pokrovitelja “Proloco Medico” so prejeli: Šemrl Marinka, Oblak Aleš, Šemrl Gregor in Livrin Zlatko.

Nato smo razglasili končne zmagovalce ZIJL:

1. mesto bruto : Sašo Bigovič ,GK Trnovo

Končna neto razvrstitev:

1. mesto skupina A: Mija Oblak, GK Golf klub Bled

1. mesto skupina B: Aleš Šuc, GK Trnovo

1. mesto skupina C: Emil Tavčar, GK Kranjska gora

Hvala Indoor centru Ljubljana za gostoljubje, pokrovitelju Proloco Medico za majice in nagrade in Mirku Kunšiču za fotografije in seveda hvala vsem udeležencem lige.

Z Jeersko ligo bomo na igrišču Royal Bled pričeli v četrtek, dne 11.04.2024. Vljudno vabljeni.

ZAKLJUČEK JEZERSKE LIGE 2023

V nedeljo dne 22.10.2023 smo za finale “Jezerske lige 2023” odigrali Texas scramble. Prijavljeno je bilo 24 udeležencev. Pare za zaključni turnir smo ižrebali.

Jezerske lige 2023 se je skupaj udeležilo 47 igralk in igralcev, odigrali pa smo 17 kol. Najbolj zvesta igralca lige sta bila Marinka Šemrl in Mirko Kunšič, oba sta igrala 15 kol.

Skupni zmagovalec lige je postal Luka Zaplotnik med moškimi in Mija Oblak med damami.

Po kategorijah so bili zmagovalci:

A skupina : Mija Oblak;

B skupina: Marinka Šemrl

C skupina: Gregor Šemrl,

D skupina: Aleksander Remec

Superseniorji: Mirko Kunšič

Supersionrke: Oblak Mija

Najstarerjši udeleženec: Tomaž Stanko Jamnik.

V finalnem Texas scramblu bruto zmagovalca: MartinČurić in Gregor Šemrl

neto zmagovalca: Vinko Šlibar in Branko Tošič

najdaljši udarec dame: Mija Oblak, 215m

najdaljši udarec moški: Željko Čurić, 215m

najbljižjezastavici: Tomaž Gornik, 1,63m

Po skupnem kosilu je sledila razglasitev za doseške v sezoni in zadnjega Texas scrambla. Prvi trije v vsaki skupini so prejeli praktična darila. Po razglasitvi rezultatov je sledilo žrebanje nagrad. Vsak udeleženec je šel domov z vsaj eno praktično nagrado.

Zahvaljujemo se podpornikom kluba, ki so prispevali lepe nagrade in sicer:

REMEC TRAVEL,, d,o,o; LJUBLJANSKE MLEKARNE, d.o.o.; PROLOCO, d.o.o.; STUDIO MA, d.o.o.; INDOOR LJUBLJANA; NADI IN MARINU VELAN;

Hvala Mirku Kunšiču za celoletno spremljanje z fotoaparatom in prelepe fotografije.

Hvala igrišču Royal Bled za pripravo igrišča in osebju Restvracije 9 za finalno pogostitev.

Jezerksko ligo bomo nadaljevali tudi v Indoor Ljubljana v zimskem času. O poteku lige boste pravočasno obveščeni.

USPEŠNO LETO ZA MLADE ČLANE

Za širokimi nasmehi mladih tekmovalcev in tekmovalk, mladinske sekcije GK Bled, se skriva veliko treningov in tekmovanj v letošnji golfski sezoni, ki se izteka.

Včeraj, v nedeljo je Daniel Kraljič, trener in legendarni učitelj golfa, povabil na trening in testiranje, z napravami v Golf akademiji Royal Bled igrišča, Luka, Martina in Blaža.

Letos je minilo pol stoletja, kar je Daniel Kraljič naredil prve zamahe z golf palico. Dobesedno na domačem dvorišču. Na takratnem golf igrišču. Živel je, tako kot več družin, v enem od stanovanj, ki so bile v sedanji Kraljevi klubski hiši.

Luka Naglič, ki se je po študiju in igranju golfa v ZDA, vrnil domov z diplomo, je na letošnjem SLO TOUR, na golf igrišču na Ptuju, dosegel zgodovinsko zmago. V tridnevnem turnirju seštevne igre je dosegel absolutno najboljši rezultat v zgodovini teh tekmovanj.

Prvi dan je šel z igrišča z osmimi udarci pod parom, odigral je 6 brdijev in eagla, ostalo so bili pari. Drugi dan je nadaljeval z dobrim igranjem in odlično pripravljeno igrišče zapustil z dvema udarcema pod parom. Tretji dan je igral minus 7, skupno, rekordno MINUS 17 udarcev na golf igrišču Ptuj !

Le kdo ne bi bil vesel take zgodovinske zmage. Luka je tretji dan uspešno odbil vse napade soigralca, Jaka Babnika. Uspešna, s prvima mestoma v tej slovenski ligi, sta bila v svojih kategorijah tudi Isabela Ogris v U18 in Blaž Pauletič v U16. Martin Čurić je bil skupno četrti, Luka Naglič pa peti, (ni igral vseh turnirjev).

Luka Naglič si je avgusta priigral tudi naslov klubskega prvaka GK Bled, s 4 udarci pod parom Royal Bled golf igrišča. Drugi je bil Martin Čurić z udarcem čez par. Tretje mesto gre Danielu Kraljiču s 75 udarci, ali tremi čez par igrišča.

Konec avgusta je bilo na golf igrišču Otočec državno prvenstvo za posameznike in ekipe. Luka Naglič si je z zmago priigral, s sedmimi udarci pod parom, naslov državnega prvaka. Martin Čurić je bil na 12 mestu, Blaž Pauletič pa v kategoriji U16, tretji. Vsi trije so bili kot ekipa odlično drugi. Seveda je na vse to ponosen tudi Jaka Vidmar, vodja mladinske sekcije in vodja tekmovalcev.

Tako Jaka Vidmar kot Daniel Kraljič sta danes in jutri na golf igrišču Livada v Prekmurju. Igrata na zaključnem turnirju učiteljev golfa.

Najboljši imajo prosto pot do evropskega prvenstva učiteljev golfa.

Seveda vseh teh rezultatov ne bi bilo brez razumevanja lastnikov Royal Bled golf igrišča, ki ima vrhunsko opremljeno Golf akademijo in vadišče za kratko in dolgo igro, da o obeh igriščih ne izgubljamo besed.

Besedilo in slike: Mirko Kunšič

48. KLUBSKO PRVENSTVO GK BLED

V nedeljo, dne 27.08.2023 smo na Kraljevem igrišču Royal Bled odigrali že 48. Klubsko prvenstvo. Klubskega prvenstva se nas je udeležilo 51 igralk in igralcev. V kategoriji v seštevni igri se je za klubskega prvaka potegovalo 14 tekmovalcev.

Klubski prvak je postal Luka Naglič z 68 udarci (-4), drugo mesto je osvojil Martin Čurič z 73 udarci (+1), tretje mesto je zasedel Danijel Kraljič z 75 udarci (+3).

Klubska prvakinja je postala Mija Oblak z 22 bruto točkami.

Bruto razvrstitve:

1.Bruto mošk: Luka Zaplotnik: 28 točk;

1. Bruto mladinci: Martin Čurić 35 točk

Neto skupina:

A. skupina: 1. mesto Frančišek- Čišo Dobida 36 točk

B. skupina: 1. mesto Milan Boštjančič 38 točk

C. skupina: Ksenija Planinc-Kiridžiev 50 točk

Najdaljši udarec na 14. luknji, dame: Nevenka Papič 167m

Najdaljši udarec na 14 luknji, moški: Luka Naglič 310m

Najbližje zastavici na 10 luknji, skupno: Anton Štiherle 0,80m

Fotografije: Mirko Kunšič

Scroll to top