Zgodovina

Konec julija 2005 je Golf Club Bled praznoval okroglo, 30. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so se na golf igrišču zbrali mnogi golfisti iz širne Slovenije, ki so se preizkusili na turnirju. Po končanem turnirju je sledila slavnostna prireditev v znamenju okrogle obletnice. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Golf Cluba Bled Anton Štiherle, ki je spregovoril o zgodovini golfa ter delovanju kluba.

Predsednik je ob obletnici kluba podelil tudi zaslužna priznanja bivšim predsednikom:

– Leopoldu Pernušu, Branetu Verhuncu, Antonu Ažmanu, članom, ki kraljujejo že 30 let: Mirku Vovku, Tinci Jakopič, Karlu Fadiniju; ostalim zvestim članom Slavku Vodnjovu, Ivanu Pibru, Ivu [venterju, Marjanu Štravsu ter organizacijam in klubom Golf zvezi Slovenije, PGA Slovenije, družbi Golf in Kamp Bled, Golf clubu
Ljubljana, G & CC Bled.

Po tej podelitvi je sledila še simbolična podelitev nagrad ob razglasitvi rezultatov turnirja. Prireditev je povezovala E. H., goste pa sta zabavala Duo Zibelnik.

O golfistih na slovenskih igriščih se večkrat slišijo šale, da se ob igri golfa lahko najejo še jagod ali borovnic, da uberejo še kakšno gobo in si potem doma naredijo juhico, medtem ko iščejo svoje premalo udarjene žogice. No, o iskanju žogic poznamo še eno resnično anekdoto.

Dogodek se je zgodil pred 11 ali 12 leti na turnirju Golf teden v avgustu na Bledu. Igralci so igrali na 15. luknji. Kljub temu, da so bili udarci ravni, žogic niso našli. Naslednji dan so igrali in zadeva se je ponovila. So pa drugi dan opazili lisičko, ki je prečkala čistino. Radovednost jih je pritegnila in pripeljala do lisičjega brloga v skoraj nedostopnem delu brega. Pred brlogom je bilo okrog 20 žogic, ki jih je nanosila lisica. Nič čudnega, saj pravijo, da je lisička prav zvita zver. (E. H.)

Dne 06.06.2015 smo obeležili 40 let delovanja kluba. V  Ta namen smo izdali  bilten, ki si ga lahko ogledate pod rubriko 40 let. Za bilten gre velika zahvala g. Mirku Kunšiču, ki je zbral celotno gradivo in ga tudi v večji meri uredil.  Vreme je bilo res praznično, toplo in sončno. Turnirja se je udeležilo 120 igralcev golfa, članov GK Bled in povabljenih članov. Posebej smo bili veseli udeležbe naših športnikov: Anžeta Kopitarja, Bojana Križaja, Jureta Koširja, bivših predsednikov kluba, naših PRO- igralcev  in ostalih gostov. Na samem turnirju je Mitja Piber na 3.  luknji zadel hole-on-one.

V popoldanskem času so se nam pridružili naši starejši člani kluba, ki so bili med ustanovitelji kluba: g. Mirko Vovk,  g. Slavko Vodnjov,  g. Marjan Štravs in drugi. Nekateri se žal obletnice niso mogli udeležiti in so svojo odsotnost upravičili.

Dogodka so se udeležili tudi predstavniki Golf zveze Slovenije in sicer podpredsednik g. Miha Brejc, generalni sekretar  g. Gorazd Kogoj,  in nekateri predsedniki slovenskih golf klubov.

Po končanem tekmovanju so za gostoljubje  tekmovalcev poskrbeli  zaposleni Golf igrišča- Kraljeve hiše z kuhano šunko in članice društva Kmečkih žena iz Bleda, ki so postregle z domačim kruhom, več vrstami  potic in sladic.

Po tiskovni konferenci je sledil aperitiv, ki so ga popestrili člani kulturnega društva »Gašperja Lambergerja » iz Bleda.  Sledila je slavnostna večerja, ki jo je ob zvokih glasbe popestrila Alenka Godec s svojo skupino.  Kot vedno je sledilo tudi razglasitev rezultatov najboljših po skupinah. Ob obletnici  so posebna priznanja dobili: Golf igrišče Bled,  PRO- g. Dušan Jurman in Kraljeva hiša.

Predsednik g. Gregor Vidmar je v imenu GK Bled  s strani GZS  prejel posebno priznanje. Za konec je Kulturno društvo »Gašperja Lambergerja« uprizorilo še točko z ognjem. Veselje je trajalo pozno v noč.

Scroll to top