Novice

USPEŠNO LETO ZA MLADE ČLANE

Za širokimi nasmehi mladih tekmovalcev in tekmovalk, mladinske sekcije GK Bled, se skriva veliko treningov in tekmovanj v letošnji golfski sezoni, ki se izteka.

Včeraj, v nedeljo je Daniel Kraljič, trener in legendarni učitelj golfa, povabil na trening in testiranje, z napravami v Golf akademiji Royal Bled igrišča, Luka, Martina in Blaža.

Letos je minilo pol stoletja, kar je Daniel Kraljič naredil prve zamahe z golf palico. Dobesedno na domačem dvorišču. Na takratnem golf igrišču. Živel je, tako kot več družin, v enem od stanovanj, ki so bile v sedanji Kraljevi klubski hiši.

Luka Naglič, ki se je po študiju in igranju golfa v ZDA, vrnil domov z diplomo, je na letošnjem SLO TOUR, na golf igrišču na Ptuju, dosegel zgodovinsko zmago. V tridnevnem turnirju seštevne igre je dosegel absolutno najboljši rezultat v zgodovini teh tekmovanj.

Prvi dan je šel z igrišča z osmimi udarci pod parom, odigral je 6 brdijev in eagla, ostalo so bili pari. Drugi dan je nadaljeval z dobrim igranjem in odlično pripravljeno igrišče zapustil z dvema udarcema pod parom. Tretji dan je igral minus 7, skupno, rekordno MINUS 17 udarcev na golf igrišču Ptuj !

Le kdo ne bi bil vesel take zgodovinske zmage. Luka je tretji dan uspešno odbil vse napade soigralca, Jaka Babnika. Uspešna, s prvima mestoma v tej slovenski ligi, sta bila v svojih kategorijah tudi Isabela Ogris v U18 in Blaž Pauletič v U16. Martin Čurić je bil skupno četrti, Luka Naglič pa peti, (ni igral vseh turnirjev).

Luka Naglič si je avgusta priigral tudi naslov klubskega prvaka GK Bled, s 4 udarci pod parom Royal Bled golf igrišča. Drugi je bil Martin Čurić z udarcem čez par. Tretje mesto gre Danielu Kraljiču s 75 udarci, ali tremi čez par igrišča.

Konec avgusta je bilo na golf igrišču Otočec državno prvenstvo za posameznike in ekipe. Luka Naglič si je z zmago priigral, s sedmimi udarci pod parom, naslov državnega prvaka. Martin Čurić je bil na 12 mestu, Blaž Pauletič pa v kategoriji U16, tretji. Vsi trije so bili kot ekipa odlično drugi. Seveda je na vse to ponosen tudi Jaka Vidmar, vodja mladinske sekcije in vodja tekmovalcev.

Tako Jaka Vidmar kot Daniel Kraljič sta danes in jutri na golf igrišču Livada v Prekmurju. Igrata na zaključnem turnirju učiteljev golfa.

Najboljši imajo prosto pot do evropskega prvenstva učiteljev golfa.

Seveda vseh teh rezultatov ne bi bilo brez razumevanja lastnikov Royal Bled golf igrišča, ki ima vrhunsko opremljeno Golf akademijo in vadišče za kratko in dolgo igro, da o obeh igriščih ne izgubljamo besed.

Besedilo in slike: Mirko Kunšič

Scroll to top