Golf klub Bled – Golf club Bled – golf klub s tradicijo

Trije klubi, eno igrišče in tri prvenstva

 Breaking News
  • FRANČIŠEK DOBIDA – ČIŠO DRŽAVNI PRVAK DRŽAVNI PRVAK MIDAM JE FRANČIŠEK DOBIDA – ČIŠO »Iskreno sem vesel uspeha. Naslova državnega prvaka, v Mid – Am kategoriji seštevne igre na dobro pripravljenem igrišču GK Grad Otočec v...
  • ODPOVED SKUPŠČINE Spoštovane članice, člani, Obveščamo vas, da moramo današnjo skupščino GK Bled zaradi trenutnih razmer v povezavi s korona virusom žal odpovedati.  Kdaj jo bomo izvedli, vas bomo pravočasno obvestili. Ostanite...

Trije klubi, eno igrišče in tri prvenstva

Trije klubi, eno igrišče in tri prvenstva
March 18
20:57 2011

Tisti, ki si težko predstavljajo, kaj je fatamorgana, bi morali priti minulo soboto na Kraljevo klubsko igrišče. Vsem, ki so po odigranih devetih luknjah, izmenjaje šli na nova udarjališča, se je prikazala v belo oblečena gospa ob masažni mizi. A to ni bila fatamorgana (zračno zrcaljenje, optični pojav), bila je Saša Debevec, življenjska svetovalka in energetski terapevt – expert iz ljubljanskega Ananta centra za zdravo življenje.

Z Aleksandrom  Sofronievskim, direktorjem prodaje sta se izkazala kot najboljša sponzorja turnirja vsem igralcem treh golf klubov, ki gostujejo na Kraljevem golf igrišču. V recepciji je vsak, ki je vplačal štartnino, dobil darilo. Bon Anante v vrednosti 100 evrov, veljaven do konca septembra. Ob razglasitvi rezultatov je najboljše obdarovala s celotnimi, 14 dnevnimi tretmaji v centru, ki ga imajo v poslovni stavbi WTC na Dunajski cesti.

Očitno je masažna miza na večino igralcev že kar takoj ugodno vplivala, čeprav večina ni vedela, da ima Saša 19 let izkušenj in potrditev znanj od Kitajske, Nove Zelandije do Londona. Zato je njihova ponudba preverjena v praksi za več zdravja.

Le redko se zgodi, da bi vsi trije predsedniki klubov, Garry Jekl za Golf&Country kluba Bled, Vasko Škapin za GK Ljubljana in Gregor Vidmar za GK Bled bili zmagovalci v kakšni od kategorij med 91 golfskimi rekreativci.

A tokrat je bil Vasko Škapin najboljši bruto igralec GK Ljubljana v skupini A, Enrico Pernice v B kategoriji, Mojca Fratnik bruto pri damah, Ludvik Deisinger bruto pri seniorjih. V neto razvrstitvi so slavili v skupini A; Vlado Roksandič in Sandra Vodnjov, v B, skupini pa Lojze Zajc in Breda Konte.

Absolutno najboljši igralec turnirja je bil mladi Jaka Vidmar, ki je z igrišča odšel z udarcem pod parom in 37 bruto točkami. Najboljša pa je bila Ema Grilc s 27 bruto točkami. Zmagovalec med seniorji je postal Florijan Velikajne z 31 bruto točkami, zmagovalka med mladinkami Ana Tacer jih je imela 22, dve več si je priigral Vid Selič, v C skupini je bruto zmagal Matevž Goličič.

V neto A skupini sta bila najboljša Tomaž Slavec s 40 neto točkami in Aljoša Kraljič s točko manj. V B skupini je zmagal Gregor Vidmar s 40 neto točkami, točko manj si je priigral na drugem mestu Matej Dolenc. V C skupini je zmagal Matjaž Šarabon, drugi je bil Tomaž Jamnik, v D skupini je zmagala Irena Šarabon.


Med igralci Golf&Country kluba Bled je bil najboljši in zmagovalec  v A bruto skupini Jože Papič, v B. Erik Sorbara. Med damami je zmagala Marina Bevc, pri seniorjih njen mož Jože Bevc.

V A neto skupini je zmagal Gerry Jekl, v B skupini Michael Quehenberger , drugi je bil Branko Tramšek. V D skupni je z zmago prijetno presenetila Nadja Radanič s 55 neto točkami.

Za sproščeno vzdušje na terasi po turnirju so zaslužni tudi vsi, ki v Kraljevi klubski hiši pripravljajo jedi in vsi, ki jih tudi postrežejo.

Absolutni zmagovalci  vsakega kluba bodo za vse večne čase napisani tudi v vitrinah klubskih prvakov v Kraljevi klubski hiši.

To in tudi Saša Debevec, ki pozna poti, da se na naraven način znebimo negativnih čustev, ni bila fatamorgana.

Bila je resničnost sončne septembrske sobote.

Besedilo in Foto: Mirko Kunšič


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/home/golfclubbled/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Related Articles

DatumTekmovanje
1.02.2020Zimsko druženje- Grado
15.02.2020Zimsko druzenje- Castello di Spessa
05.06. do 07.06.2020Državno za MID AM moške - Otočec
05.06. do 07.06.2020Državno za seniorje - Otočec
12.06. do 14.06.2020SLO TOUR - 2 krog
16.06. do 18.06.2020Državno za seniorke - Otočec
18.06.2020Seniorji pokalno- Arboretum
09.07.2020Seniorji pokalno - Cubo Golf
23.07.2020Seniorji pokalno - Ptuj
26.07.2020Predsednikov pokal - Jezersko igrišče
13.08.2020Seniorji pokalno - Trbiž
23.08.2020Klubsko prvenstvo - Kraljevo igrišče
17.09.2020Seniorji pokalno - Otočec
septemberSrečanje GK Bled vs GC Rottal
08.10.2020Seniorji pokalno - Livada