Golf klub Bled – Golf club Bled – golf klub s tradicijo

Sezona v zenitu

 Breaking News
  • ZIMSKO DRUŽENJE – GRADO Drage članice, člani, prijatelji, Vabimo vas, da se nam dne 18.01.2020 pridružite na zimskem srečanju na igrišču Grado- Italija. Igrali bomo 18.lukenj, zbirali bomo bruto točke. Vsak flajt vzame eno...
  • Nakup letne karte za Royal Bled – Obvestilo Drage članice, člani, prijatelji, Tako kot lansko leto imamo člani GK Bled tudi letos pri nakupu letne karte za Jezersko igrišče dodatne ugodnosti.  Cena  letne karte je ostala enaka, razlika...
  • JERNEJ PAVLIČ ZMAGOVALEC POKALNEGA MID AM TEKMOVANJA 2019 JERNEJ PAVLIČ zmagovalec v Pokalnem tekmovanju MID AM 2019 med posamezniki.   Dne 06.09.2019 se je s turnirjem na igrišču Cubo končalo Pokalno tekmovanje MID AM za ekipe in posameznike....
  • USPEŠNI NASTOPI SENIORJEV USPEŠNI NASTOPI SENIORJEV Na 5. Pokalnem tekmovanju za seniorje na igrišču Cubo so naši seniorji dosegli odličen rezultat. Zmagal je Silvo Lavrič, 3. mesto je zasedel Florijan Velikanje, 6. mesto...

Sezona v zenitu

Sezona v zenitu
March 18
20:15 2011

Letošnja tekmovalna sezona se že preveša v zaključni del. Na blejskem kraljevem igrišču smo po dveh dnevih junior toura, v več starostnih kategorijah, z doseženim zadovoljni.

Miha Studen

Tako, kot je turnirski igralec in član slovenske PGA, Miha Studen blestel na turnirju Slo toura in prepričljivo zmagal, je to storil na Junior Touru tudi Grega Perne, ki že trka na vrata slovenskega društva PGA.

S petimi udarci pod parom je dokazal, da napreduje v tem športu in da že sprejema izziv za igranje na velikih turnirjih v tujini. Pot do tja je tlakovana z odpovedovanji, treningi in še enkrat treningi. Seveda vsega, brez pomoči strica Iztoka, ne bi zmogel.

Dva udarca slabši od Grega je bil mladi Žiga Avsec iz Radencev, Jaka Vidmar je oba dneva igral par igrišča, kar je dober obet za bližnje klubsko ekipno prvenstvo na igrišču Livada v Moravskih Toplicah.

Tokrat je prijetno presenetil tudi mladi Luca Bezjak, ki je drugi dan igral pod parom igrišča in bil skupno 9. Tri mesta za njim je bila najboljša igralka iz domačega GK Bled Zala Pia Jenko.

V B skupni nimamo igralcev, ki bi segali po prvih mestih. Sta pa dva mlada, ki to počneta v C skupini. Vid Slavec je bil drugi, zmagal je njegov leto starejši igralec Žan Luka Štirn, tretja pa je bila Ema Grilc, ki letos dokazuje, kaj se da narediti z veliko volje in vsakodnevnimi treningi. V tej skupini so klubske barve dobro zastopali tudi  Luka Naglič, Jan Vidic, Alec Castaldi in Blaž Stojanovič.

Tudi v najmlajši skupini so posamezniki, ki vztrajajo in napredujejo. Golf je tek na dolge proge.

Te dni je odpotoval na študij v ZDA naš najboljši mladi igralec Tim Gornik. Zaželimo mu dober začetek študija in nadaljevanje vrhunskega golfa.

Oktobra bo mednarodni Olimpijski komite dokončno odločil, ali se bo golf kot šport ponovno vrnil leta 2016 na Olimpijske igre. Podpore temu globalizacijskemu športu je dovolj, zato so sanje o udeležbi na Olimpijskih igrah čez sedem let dovoljene.

Tudi za člane našega golf kluba !

Besedilo in fotografije Mirko Kunšič


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/home/golfclubbled/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Related Articles

DatumTekmovanje
18.01.2020Zimsko druženje- Grado
__04.2020Hartmanov pokal
30.05. in 31.5. 2020Srečanje GC Rottal vs GK Bled
__.06.2020Predsednikov pokal
__.08.2020Klubsko prvenstvo