Novice

48. KLUBSKO PRVENSTVO GK BLED

V nedeljo, dne 27.08.2023 smo na Kraljevem igrišču Royal Bled odigrali že 48. Klubsko prvenstvo. Klubskega prvenstva se nas je udeležilo 51 igralk in igralcev. V kategoriji v seštevni igri se je za klubskega prvaka potegovalo 14 tekmovalcev.

Klubski prvak je postal Luka Naglič z 68 udarci (-4), drugo mesto je osvojil Martin Čurič z 73 udarci (+1), tretje mesto je zasedel Danijel Kraljič z 75 udarci (+3).

Klubska prvakinja je postala Mija Oblak z 22 bruto točkami.

Bruto razvrstitve:

1.Bruto mošk: Luka Zaplotnik: 28 točk;

1. Bruto mladinci: Martin Čurić 35 točk

Neto skupina:

A. skupina: 1. mesto Frančišek- Čišo Dobida 36 točk

B. skupina: 1. mesto Milan Boštjančič 38 točk

C. skupina: Ksenija Planinc-Kiridžiev 50 točk

Najdaljši udarec na 14. luknji, dame: Nevenka Papič 167m

Najdaljši udarec na 14 luknji, moški: Luka Naglič 310m

Najbližje zastavici na 10 luknji, skupno: Anton Štiherle 0,80m

Fotografije: Mirko Kunšič

Predsednikov pokal

Predsednikov pokal GK Bled smo odigrali 23.07.2023 na Jezerskem igrišču Royal Bled. Turnirja se nas je udeležilo 35 igralk in igralcev.

Predsednikov pokal je osvojil Luka Zaplotnik 29 bruto točk.

V neto razvrstitvi so bili rezultati naslednji:

A. skupina: 1. mesto Frančišek-Čišo Dobida 37 točk;

B. skupina,:1. mesto Marinka Šemrl 40 točk;

C. skupina: 1. mesto Boris Gregorc 50 točk.

Najdaljši udarecna 4. luknji dame: Helena Furtuna 185m

Najdaljši udarecna 4. luknji moški: Saša Nemanič 250m

Najbljižje zastavicina 5 luknji: Nevenka Papič 1,70m

Fotografije: Mirko Kunšič

Luka Naglič – državni prvak, moška ekipa zasedla odlično 2. mesto

Od 21.06.2023 do 23.06.2023 je na golf igrišču Otočec potekalo državno prvenstvo za posameznike kot za ekipe.

Med posamezniki e v kategoriji članov je naslov državnega prvaka osvojil naš član Luka Naglič z 209 udarci (-7). Martin Čurić je prav tako igral odlično in z 239 udarci zasedel 12. mesto.

V kategoriji U16, je naš član Blaž Pauletič zasedel odlično 3. mesto.

Ekipa Luka Naglič, Blaž Pauletič in Martin Čurić so kot ekipa zasedli odlično 2. mesto.

Fotografije: GZS

Poslovil se je Mirko Vovk

1931 – 2023

Na zadnjo aprilsko soboto so se na blejskem pokopališču, v družinskem krogu, poslovili od najstarejšega Blejca, Mirka Vovka (1931-2023).

Zaznamoval je tudi slovenski golf. Bil je prvi predsednik Golf zveze Slovenije, kar so povedali tudi na nedavni slovesnosti ob 30 letnici GZS. Takrat ko je Dravska banovina začela v Hraški gmajni, leta 1937, z gradnjo golf igrišča, je bil Mirko star 6 let.

Za golf se je navdušil v začetku sedemdesetih in mu ostal zvest praktično do konca. Vseskozi je bil član GK Bled. Leta 2000 je postal častni predsednik GZS. V zborniku, 70 let igrišča za golf na Bledu so zapisali, da je igral glavno vlogo pri povezovanju tujih golf klubov z blejskim. Sava Kranj ga je leta 2001 povabila, da se je kot častni član vpisal v posebno knjigo.

Zagotovo je bil med najstarejšimi uporabniki FaceBook. Še lani je objavljal dnevne novičke. Predvsem o tem, koliko korakov mu je odmerila ura in kje je bil. Bil je tisti Blejc, ki je v svojem veku doživel za nekaj vekov dogodkov. 

Nazadnje sem ga poklical 13. januarja letos, da sem mu osebno voščil za rojstni dan. Glas ni prav nič dal slutiti, da se bliža zadnjim korakom. Počival bo na blejski božji njivi, ob sinu in ženi. 

Naj mu bo lahka domača gruda.

Tekst in foto: Mirko Kunšič

O REDNI LETNI SKUPŠČINI

Dne 15.03.2023 je v hotelu Krek potekala redna letna Skupščina GK Bled. Na dan skupščine je imel GK Bled 208 članic in članov. Žal se je skupščine udeležilo le 21 članic in članov. Gradivo ste članice inčlani prejeli po elektrosnki pošti, objavljeno pa je bilo tudi na naši spletni strani. Pregledali smo plan aktivnosti v letu 2022, ki so bile dokaj obsežne. Na skupščini je bil sprejet program aktivnosti, ki ostal na obsegu preteklega leta.

Želimo si, da bi se klubskih ključnih dogodkov udeleževalo več članic in članov.

SKLIC IZREDNE DOPISNE SKUPŠČINE GK BLED

Upravni  odbor je dne 07.12.2022 sprejel sklep o sklicu »Izredne dopisne skupščine GK Bled«.  Na izredni  dopisni skupščini člani odločajo o dveh sklepih in sicer o sklepu o dvigu članarine in ukinitve pristopnine  ter  o sklepu o možnosti zmanjšanja prve članarine  do  polovice za nove člane, ki bi se včlanjevali preko akcij za spodbujanje igranja golfa.

Gradivo za izredno dopisno skupščino.

ZAKLJUČEK JEZERSKE LIGE 2022

V soboto, dne 29.10.2022 smo odigrali finale Jezerske lige. Pomerili smo se v Texas scramblu. Pare smo žrebali izmed prijavljenih igralk in igralcev. Zmago sta slavila Zaplotnik Nejc in Livrin Zlatko, ki sta odigrala -1. Po končanem turnirju smo se zbrali na kosilu v Restavraciji 9 na igrišču Royal Bled. Po kosilu je sledila razglasitev najboljših na Jezerski ligi v letu 2022.V bruto seštevku med moškimi je zmagal Mirko Kunšič, med damami je zmagovalka Mija Oblak in v konkurenci super seniorji Mirko Klinar.V neto razvrstitvi so zmagovalci po skupinah:A skupina: 1. mesto Luka Zaplotnik2 mesto Martin Čurić3. mesto Miran BabnikB skupina:1. meto Marinka Šemrl2. msesto Mirko Kunšič3. mesto Zlatko LivrinC skupina: 1. mesto Branko Tošič2. mesto Marija Zaplotnik Jamnik3. mesto Urška ČuričD skupina:1. mesto Tomaž Stanko Jamnik2.mesto Vladimir Bričič3. mesto Maja BabnikPo končani razglasitvi je sledilo žrebanje praktičnih nagrad. Naši člani so se zelo potrudili in prispevali praktične nagrade tako, da nihče ni šel domov brez praktične nagrade. Hvala vsem udeležencem Jezerske lige v letu 2022, hvala Metki Jamar za pomoč, igrišču Royal Bled za pomoč pri organizaciji in pripravi igrišča in vso kulinariko. Se vidimo ponovno v naslednjem letu GK Bled – Jezerska liga team

Scroll to top