Novice

FRANČIŠEK DOBIDA – ČIŠO DRŽAVNI PRVAK

DRŽAVNI PRVAK MIDAM JE FRANČIŠEK DOBIDA – ČIŠO

»Iskreno sem vesel uspeha. Naslova državnega prvaka, v Mid – Am kategoriji seštevne igre na dobro pripravljenem igrišču GK Grad Otočec v Struških gozdovih. Preden sem se odpeljal na Dolenjsko, sem bil v sredo, z mojim golf učiteljem in prijateljem, Danielom Kraljičem, na vadišču Royal Bled. Na prvenstvu sem veliko igral dolga železa. Tudi eagle na tretji luknji zahtevnega igrišča je bil »pospešek« za ta turnir. Vse tri dni  sem bil osredotočen na vsak udarec. Priznati moram, da se pozna, da se  z Alenko načrtno ukvarjava, trenirava za ironman in tudi tekmujeva,« je dejal Frančišek Dobida – Čišo, GK Bled, zmagovalec turnirja.

Veliko pove podatek, da se je prijavil vodstvu tekmovanja s 13.3 hendikep indeksom. Po uspešnih treh dnevih se bo njegov HI zagotovo znatno znižal. Prvi dan turnirja je odigral 7 udarcev čez par igrišča, drugi dan udarec manj in današnji, zadnji dan, 5 udarcev čez par igrišča GK Grad Otočec.

Z 234 udarci je prepričljivi zmagovalec. Pet udarcev več je imel drugo uvrščeni, Marko Štirn, GK Arboretum in tamkajšnji direktor igrišča. Tretje mesto gre Žigu Bojcu, GK Arboretum, ki je odšel domov z 243 udarci.

Čišo je do največjega uspeha v 11 letnem igranju prišel z resnim pristopom, treningi in natančnimi udarci. Vsak dan je po turnirju poklical Daniela in dobil koristne napotke, na kaj naj bo pozoren pri seštevni igri.

O uspehu veliko pove tudi podatek, da je turnir začel in končal z eno in isto golf žogico.

Iskrene čestitke prvak

Pripravil: Mirko Kunšič

Foto: Gorazd Kogoj

OKVIR

Istočasno je bilo na igrišču GK Grad Otočec še državno prvenstvo za seniorje v seštevni in stableford igri.

V seštevni razvrstitvi je zmagal Andrej Kralj, GK Grad Otočec, z 238 udarci. S tremi udarci več sta si drugo in tretje mesto delila, Gašper Pelko, GK Grad Otočec in Bojan Raušel, GK Ptuj. V stableford  je zmagal Andrej Martinčič, GK Grad Otočec. Drugi udeleženec iz GK Bled, Vojko Korošec je bil,  s plus 63 udarci na 11. mestu.

V vseh treh kategorijah prvenstev je igralo le 31 tekmovalcev iz devetih od več kot 40 golf klubov pod okriljem GZS.

Scroll to top